ELÄMÄ ON JUMALAN VISIO!

Francis Chan ja Danae Yankoski
Hullua rakkautta
Päivä Oy, 2012
191 s.
 

Rakkaudettomassa maailmassa on tuskin mistään kirjoitettu ja puhuttu niin paljon kuin rakkaudesta. Oman lisänsä keskusteluun tuo myös Francis Chanin ja Danae Yankoskin kirja Hullua rakkautta.

Kirjassaan Chan haastaa lukijansa etsimään ja kaipaamaan maailmankaikkeuden suurinta hyvää. Hän vie lukijansa paradoksin äärelle tajuamaan kuolevaisuutensa, jotta voisi elää. Ennen kaikkea Chan haluaa viedä lukijan katselemaan Jumalan suuruutta ja ylistämään hänen majesteettiuttaan.

"On rauhoittavaa ymmärtää, että tämä on sama Jumala, joka on pyhä ja ikuinen,  hän on Luoja, joka teki miljoonat galaksit ja  sademetsän tuhannet puulajit. Tämä on Jumala, joka käyttää aikaansa tutustuakseen jokaiseen pikku yksityiskohtaan meidän kaikkien elämässä. Hänen ei tarvitsisi tuntea meitä niin hyvin, mutta hän haluaa tuntea."

Chan täräyttää otsikoillaan suoraan tajuntaan - Lopeta rukoileminen! Ajatus, jota ei heti ensimmäiseksi miellä kristityn parhaimmaksi ohjeeksi, tiivistyy ja syvenee loppua kohden kehotukseksi: elä rakkaus todeksi.

"Elämämme tarkoitus on osoittaa häntä kohti. Mitä sitten teemmekin, Jumala haluaa, että häntä kirkastetaan, koska tämä koko juttu kuuluu hänelle. On kyse hänen elokuvastaan, hänen maailmastaan ja hänen lahjastaan."

Hullua rakkautta on yksinkertaista, selkeää puhetta, vailla sovinnaisuuden kaapua. Chan ravistuttaa luutuneita ajatuksia, antaa kirjallaan pieniä välähdyksiä kristillisyyden ytimestä. Mitä on olla todella palava kristitty, ei haalea eikä kylmä, vaan  rakkaudesta haltioitunut kristitty. Tosin kirja on jännästi jakaantunut. Alun tajuntaan iskevien täräysten jälkeen seuraa niputettuja raamatunlauseita selityksineen, tulee hieman raamatulla päähän mentaliteetti ja pieni väsyminen,  lopussa taas tulee täräytys kuin unilukkarilta ainakin: Suljepa nyt tämä kirja ja polvistu pyhän, rakastavan Jumalan eteen.

Nuorekas, ulkoasullisestikin mielenkiintoinen teos, joka haastaa lukijansa sanoista tekoihin.