P1100243-normal.jpg


Kuvitetut klassikot on kuin Valittujen palojen kirjavaliot sarjakuvamuodossa. No, ei ihan, mutta jossain määrin näin voisi verrata, sillä kysehän on lyhennetty versio jostakin teoksesta. Paitsi, että kirjavalioiden kirjat eivät välttämättä ole klassikkoteoksia eikä niissä ole samaa viehätystä kuin sarjakuvissa.

James Fennimore Cooperin Vakooja sijoittuu Yhdysvaltain vapaustaistelun aikaa, 1700-luvun lopulle, jolloin englantilaiset ja amerikkalaiset ja taisi siinä olla ranskalaisiakin taistelivat siitä kuka täällä oikein määrää. Tarinan henkilögalleriaan kuuluu sekä kauniita neitoja että komeita upseereja, mutta myös salaperäisiä kulkijoita, neekeripalvelijoita puhumattakaan nylkyreistä. Nylkyrit ovat jonkin sortin roistoja, jotka ryöstelevät kulkijoita omaksi edukseen. Tarinan päähenkilöksi voisi luonnehtia myös kenraali Washingtonia, joka kulkee tarinassa ingognito sekä Harvey Birch, jota pidetään vakoojana.

Tarina oli ihan mielenkiintoinen, mikä minua hieman häiritsi oli se, että menin sekaisin henkilöiden nimissä. Kuka oli kuka ja millä puolella. Sen verran kuitenkin pääsin ideasta ja juonesta selville, että lukukokemusta ei voi huonoksi sanoa.

----

Tällä mukana Le Masque Rougen Bingo-haasteessa, ruutu: sarjakuva.