Heather Grahamin kirja: And one rode west sattui silmiini eräällä kirpputorikierroksella ja herätti uteliaisuuteni, vaikka en yleensä kioskikirjallisuutta, jota tämäkin kirja ainakin jossain määrin edustanee, luekaan. Mikä minua kirjassa erityisesti kiinnosti, oli lännenaihe ja intiaanit. 

And one rode West on kolmas osa trigologiasta, joka kertoo Yhdysvaltojen sisällissodan ajoista ja tunnelmista. And one rode west sijoittuu sisällissodan jälkimaininkeihin.  Kirjan pääosassa on nuori nainen, Christa. Hänellä oli kaksi veljeä, joista toinen taisteli Pohjoisen ja toinen Etelän joukoissa sisällissodan aikana. 

Christa joutuu kirjan lopussa Comanchein vangiksi. Heimoa johtaa puoliverinen Buffalo Run, jonka kanssa Christan miehellä on hyvät suhteet, koska he ovat veriveljiä.  Christan ja hänen miehensä suhteet taas ovat vähän kuin Scarletin ja Rhtetin  Tuulen viemässä. Muutenkin Christassa on paljon samaa kuumaverisyyttä ja periksiantamattomuutta kuin Scarletissa.


Kirja on englanninkielinen ja englannintaitoni ei hirveän sujuva ole, suht koht tämän kuitenkin ymmärsi eikä tämä niin huono kirja ollutkaan. Lukisinpa mielelläni ne kaksi ensimmäistäkin osaa.