Sain Katjalta Kirjojen kamarista Kolmen kirjan haasteen, jossa tarkoituksena on kirjoittaa kolmesta kirjasta, joista on blogannut aiemmin ja jotka haluaisi lukea uudelleen. Hmm. Mitä tähän nyt osaisi valita, sillä hyvin moni blogini kirjoista on sellaisia, jotka haluaisin lukea uudelleen ja osa on sellaisia, jotka olen lukenut moneenkin kertaan. Joistakin moneen kertaan luetuista kirjoista en ole blogannut, mutta kenties bloggaan kun seuraavan kerran luen.

Päädyin nyt kuitenkin esittelemään blogihistoriani varrelta seuraavat kolme kirjaa, jotka haluaisin lähiaikoina lukea uudelleen. Eli näin:

1.Aino Kallas: Katinka Rabe

Aino Kallaksen lapsuudentarina oli mielenkiintoinen teos, sykähdyttävää kerrontaa, jonka toden ja mielikuvituksen yhteensulautuneeseen  tunnelmaan haluaisin palata uudelleen.

2. L.M. Montgomery: Marigoldin lumottu maailma

Aiempi lukukerta on tyystin unohtunut enkä osannut juurikaan edes teoksesta blogata. Olisi mielenkiintoista lukea teos uudelleen ja katsoa, herättääkö se uusintakerralla enemmän ajatuksia kuin ensimmäisellä lukukerralla. Yleensä Montgomeryn teokset kyllä kestävät uusintalukemisenkin. Aino Kallaksen Katinka Rabessakin on muuten jotain  Montgomerymäistä kiehtovuutta.

3. James Curwood: Kirottu laakso

Pohjois-Amerikan erämetsät ovat kiehtovia ja kiinnostus intiaanikullttuuriin on juurtunut syvälle. Curwoodin Kirottu laakso on yksi parhaimpia tämän genren teoksia, josta aiemmin kirjoitin näin:

Sodan ja hävityksen keskellä Jeems ja Toinette näkevät kuitenkin myös villien sielun kääntöpuolen. Uskollisuuden ja kyvyn rakastaa, armollisuuden.

Tähän seikkailuun ja selviytymistarinaan olisi mielenkiintoista ja ehkä hieman jännittävääkin palata.


Jatkan haastetta käänteisesti, eli haastan Katjan kertomaan jostain kirjasta, jota hän ei missään tapauksessa halua lukea toista kertaa.