Sain seuraavan haasteen:

L niinkuin Limerikki -blogihaaste toimii näin:

1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotakin Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa:"Limerikki on viisisäkeinen , usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä:AABBA
(Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä)

2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt

3. Mainitse tekstissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki, joka tuo lukijansatähän kirjoitukseen. (Huom! Ilman linkitystä et voi osallistu haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä.

4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.

5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi.

Aikaa haasteeseen on syyskuun loppuun saakka - siihen saakka annetaan runosuonen virrata!

---- ---- ----

Ehdin nähdä haasteen jo joissain blogeissa ja ajattelin, että haastaisipa nyt joku minutkin, niin mukavalta  tämä idea lorujen kirjoittamisesta kuulosti. Niinpä olinkin iloisesti yllättynyt kun sain haasteen Katjalta Kirjojen Kamarista. Alunperin haaste on Opuscololta lähtöisin.

Vaan eipä se niin helppoa sitten ollutkaan se runon rustaaminen. Pari päivää meni miettiessä ennen kuin sain aikaiseksi runon aikaiseksi ja tällainen siitä sitten tuli.

 

Keskellä Jämsää virtaa joki,

senhän nyt kaikki tiesivät toki.

Joen rannoilla ennen hyppeli väki,

silloin, kun koivujen latvassa kukkui käki.

Oi aikoja, oi! Menneitä muistellen immeiset hoki.

 

Poikkean säännöistä niin, että en lähetä haastetta erityisesti kenellekään, joka tykkää ja ehtii voi ottaa haasteen mukaansa,