Tässä se tulee. Ensimmäinen oma kirjahaasteeni kaikille kirjojen ystäville ja se kuuluu näin:

Lue  nyt alkavan vuoden 2012 aikana Merin-päivään (3. joulukuuta) mennessä ainakin yksi kirja tai novelli (myös sadut hyväksytään),  joka sijoittuu merellisiin maisemiin, Tarkemmin sanottuna meren tulee olla kirjassa hyvin vahvasti läsnä. Ei siis riitä, että tarinassa mainitaan meri, vaan merellä pitää olla osansa tarinassa.

Meren ei myöskään tarvitse olla mikään meidän maailman seitsemästä merestä, vaan se voi olla myös mielikuvitusmeri. Kirja/novelli voi olla mikä tahansa opus, kunhan kirjan keskiössä on meri. Aikuisten viihderomaani, lasten- tai nuorten romaani, tietokirja, seikkailua, jännitystä, vanhaa, uutta, ei väliä, kunhan merten laineet lyövät tyyninä tai myrskyisinä.

Esimerkkejä:

Blomqvist Anni: Myrskyluodon Maija -kirjat

Blyton Enid: Seikkailujen meri

Hemingway Ernest: Vanhus ja meri

C.S.Lewis: Kaspianin matka maailman ääriin (Narnia-sarjasta)

Jack London: Merisusi

Melville Herman: Moby Dick

Scott o'Dell: Sinisten delfiinien saari

Sparks Nicholas: Viesti mereltä

 

Kun olet lukenut kirjan tai useamman, tee lukemastasi postaus, jossa kerrot vaikutelmiasi merestä. Mitä se sai aikaan kirjassa, miten vaikutti, mitä merkitsi jne paitsi tarinan henkilöille, sinulle itsellesi? Linkitä postauksesi tähän haastepostaukseen ja jaa meri-kokemuksesi meidän muiden kanssa.

Nautinnolisia merimatkoja!

EDIT: Linkittäkäähän haastepostauksenne tänne, jotta löydän ne ja voin käväistä lukemassa ja jotta olisitte mukana, kun/jos saan aikaan arvontaa sitten Merin-päivän jälkeen.

EDIT: Haastepostauksia:
 

Sara: Myrskyluoto

Sara (p.s. rakastan kirjoja) 1   2
Leena   Lumi:   1  2  3  4   5
Leijailen:   1  2

Kirjava Kukko 1   2

Opuscolo/Valkoinen kirahvi:  Verkko

Maria/Sinisen linnan kirjasto      1     2

Pii: Vanhus ja meriMyrskyluoto-sarja  

Jokke Kaspianin matka (Narnian tarinat)