(David on löytänyt ystävän hra Micawberista)

CharlesDickens

David Copperfield

 

Tein todellisen löydön tutkaillessani nettiantikvariaattien tarjontaa. Kuvitettuja Klassikkoja ei turhan tiheästi ole tarjolla ja jos onkin, niin hinnat ovat huikeita.

Olen lukenut David Copperfieldin pari kertaa ja kyllä se varmaan olisi hyvä taas lähiaikoina lukea, varsinkin, kun tämän sarjakuvaversion luettuani aloin miettiä, että mikäs tilanne se tuo oli tai olikos tässä tuon nimisiä henkilöitä?

David Copperfieldissa on melkoinen henkilögalleria eikä ihme, jos kaikkia ei pysty mielessä pitämään. Tässä  muutamia tärkeimpiä.

 

 

Tarinahan kertoo nuoresta David Copperfieldista, jonka isä on kuollut ja joka elää äitinsä kanssa suloisessa sovussa kunnes näyttämölle astuu hra Murdstone, joka alkaa liehakoida nuorta leskeä. David joutuu kovaan kouluun, karkaa ja pääsee tätinsä neiti Trotwoodin hoiviin. Matkalla miehuuteen hän tapaa niin hyviä ihmisiä kuin heittiöitäkin ja joitain, jotka on vähän siltä väliltä.

David Copperfield on klassikko sanan täydessä merkityksessä ja vaikka se melkoinen tiiliskivikirja onkin niin suosittelen lukemaan, jos et ole vielä ehtinyt. Tämä sarjakuvaversio oli pikakelaus kirjan tapahtumiin, eikä päässyt juonellisesti niihin syvyyksiin, mihin Dickensin monikerroksinen kerronta ylettyy. Mukava löytö tämä kuitenkin.

 

 

---- ---- -----

Tällä voisi kai olla mukana 1800-luvun kirjat -haasteessa, ainakin jonkinlaisena EXTRA-lukuna.