photo Ainonkuvat003_zps000846d6.jpg

Minusta on hauska kierrellä kirpputoreja, vaikka en ostaisikaan mitään. Ensimmäinen  silmäilykohteeni on kirjat. Tässä taas kiersin tutun kierroksen ja löysin muutaman mielenkiintoisen kirjan. Sakari Topeliuksen elämänkerralliset muistiinpanot on näköispainos 1900-luvun alkupuolella ilmestyneestä teoksesta.  Sakari Topeliuksen aika ja ajatukset kuulosti sen verran mielenkiintoisilta, että kirja lähti mukaani.

photo Ainonkuvat001_zpsaadc1640.jpg

Yrjö Jylhän runoteos ja Juhani Ahon Rautatie löytyivät toiselta kirpparilta muutamalla sentillä. Yrjö Jylhää löytyy kirjahyllystäni Sotatatalvi-runoteoksen myötä ja Juhani Ahoakin muutaman opuksen verran. Rautatie on tuttu teos kouluajoilta,  vaan kestänee uudenkin lukukerran, varsinkin, kun aiemmasta lukukokemuksesta on jo verraten pitkä aika ja lienenköhän koko teosta kuitenkaan läpi lukenut.

Samaiselta kirpparilta löysin sitten nämä aarteet.

photo Ainonkuvat002_zpsd465c828.jpg

Lisa Högelin: Tallholman Kirsti, Terttu Järvilehto-Forssellin Sininen sävel (jota olin jo katsonut jo jossain kirjablogissa) ja Stina Lindbergin Inkeri.

Näitä kolmea tarinaa yhdistänee tyttökirjojen maailma, muuten uskoisin, että ne ovat hyvinkin erilaisia tyyliltään ja tarinaltaan.

Vanhojen kirjojen kannet ovat vielä lisäksi niin ihanan paljon puhuvia. Toiset tykkää äärisiisteistä ja uutuuttaan hohtavista kirjoista (ja kyllähän kirjoja toki tulee kohdella hyvin eikä paiskoa miten vain). MInulle yksi lisäaspekti viihtyä kirjan parissa on kirjan kansista näkyvä elämä, se, että niitä on luettu ja rakastettu.