P1100630-normal.jpg


Länsimaalaisen tyttökirjakirjallisuuden vastapainoksi minussa on herännyt halu löytää ja lukea mitä muiden maiden tytöt mahtavat lukea? Aloin tehdä salapoliisityötä verkkoantikvariaateissa ja ilokseni löysinkin nämä kolme mielenkiintoiselta kuulostavaa kirjaa.

L. Voronkova on ennestään tuttu venäläinen kirjailija, jonka Sinihilkkainen tyttö kuuluu lapsuuden unohtumattomiin lukukokemuksiin. Olen joskus miettinyt, onko kirjailija kirjoittanut muutakin ja niinpä iloni olikin suuri, kun löysin häneltä nämä kaksi teosta: Tytöt lähtevät kouluun ja Isosisko, jotka ovat myös upeasti kuvitetut. Tytöt lähtevät kouluun on ehkä pienemmille lapsille ja isosisko vähän vanhemmille tytöille suunnattu.


Kolmas mielenkiintoinen löytö on Maria Prilezhajevan Tanja Slesareva, jonka kansikuva kiehtoo mieltä mukavasti eikä tarinakaan kuulosta hassummalta. HIeman selailtuani kirjaa niin uskoisin sen sijoittuvan koulumaailmaan.

L.Voronkovan Tytöt lähtevät kouluun olen ehtinyt jo lukea ja postausta ollee tulossa siitä kuten aikanaan näistä muistakin, mitä nyt inhimillisesti voin luvata.

Salapoliisityö jatkuu, sillä olisi mukava lukea myös vähemmän tunnetuista kulttuureista.