ostokset-normal.jpg

 

Kyllä oli hei hulinaa kirjamessuilla meinaan. Ihan päätä pyörrytti ja suuntavaisto meni sekaisin. Elämäni ensimmäisen kerran olin tällaisessa tapahtumassa, jossa ei tiennyt, mihin päin suuntaisi ja mitä katselisi. Vaikka kyllähän minä tiesin, mihin ensiksi suuntaisin - antikvariaattiosastolle tietysti, vaan kun kirjoja on metreittäin ja neliöittäin niin ihan silmissä vilisti.

Jotta jotain voisi löytääkin, täytyi vain kylmästi etsiä riveiltä jotain, mitä erityisesti toivoi löytävänsä - uusia ja hauskoja nuortenkirjalöytäjä. Kyllähän niitä löytöjä olisi ollut, mutta ei rahaa.

No, kaksi kirjaa sentää sain kokoelmani kartuttamaan. Arthur Ramsomen Pääskyt ja Amatsonit tarinan jatko-osa Pääskylaakso ja iik! - Pienestä intiaanipojasta kertova kiva kuvakirja (joka oli kyllä melkoisen hinnakas) oli pakko ostaa ihan kuvien takia ja intiaaniharrastuksen takia.

Mikä minun tyttökirjamieltäni kiinnosti, oli eräässä ständissä ollut ruotsalaisten kirjojen erä, jossa oli monta kiinnostavaa kirjaa, joista en ollut suomeksi kuullutkaan. Yritin painaa nimiä ja kirjailijoita mieleeni (kuvaa en rohjennut kirjoista kuitenkaan ottaa, niin kuin ajatellut), mutta huh hei, kotiin päästyä ei nimiä enää millään muistanut, mikä on harmillista. Nyt tei auta, kuin yrittää googlailla, jos onnen kantamoisen kautta netin sokkeloissa seikkaillen kohdalle osuisi uudelleen, sillä kirjat vaikuttivat TODELLA kiinnostavilta, ei vain kiinnostavahkoilta.

Loppuajan haahuilin ympäri käytäviä etsien Boknäsiä, josta olin kuullut mainittavan, että kirjabloggaajat siellä päivystäisivät, mutta ei löytynyt, mikä hieman harmitti.

Jalkoja väsytti ja istahdin parin lavan läheisyyteen kuuntelemaan satunnaista kirjailijahaastattelua. Toinen oli kirjasta, jota tuskin tulen ostamaan, vaikka uteliaisuutta ja kysymyksiä herättääkin, toinen oli Sinikka Paavilaisen haastattelu hänen Kyynelvaunut-kirjastaan, joka kertoo Inkerinsuomalaisten kohtaloista Stalinin ajan Neuvostoliitossa ja josta ajattelin, että voisin kirjastossa käydessä katsastella jos kohdille osuisi.

Kotona, ennen messumatkaa,  tutustuessani kirjamessulehteen löysin myös teoksen, jonka ehdottomasti haluan hankkia. Sen olisin voinut ostaa kirjamessuiltakin, vaan ne rahavarat eivät antaneet myöten. Ehdin saada kirjan paikallisen kirjakaupan kauttakin tilattunakin. Jaa, mikä tuo kirja on. Se on 16-vuotiaan Lena Muhinan piirityspäiväkirja, jonka Bazar-kustantamo on julkaissut.  Vaikuttaa mielenkiintoiselta teokselta.

Että tällaisia ajatuksia herätti minun kirjamessureissuni!