P1100216-normal.jpg

 

 

Kyllä ainakin yhdet markkinat kesään mahtuu. niin tähänkin kesään. Paikallisilta kesämarkkinoilta silmäilen yleensä löytyykö yhtään antikvariaattista myyjää, yleensä on yksi tai kaksi löytynyt ja jotain ostettavaakin. Tällä kertaa sorruin ostamaan muutamia sarjakuvia nostalgiamilessä. Tässä kolme ensiksi luettua.

RIN TIN TIN oli rohkea saksanpaimenkoira joka Rustyn kanssa seikkaili lapsuuteni tv-sarjassa. Tässä numerossa oli kolme sarjista: Rin Tin Tin ja kielletty kaupunki, joka kertoi siitä, kuinka rautatietä rakennettiin ja kuinka rautatieläiset ja armeijanväki ei olleet oikein välilöissä. Toisen sarjakuvan  sankari oli Paul Bunuan, jonka hevosen pawneesoturi ryösti ja mitä sitten seurasi. Laukauksia saluussa ei ollut sarjakuva, vaan novellinpätkä erään lännenkaupungin seriffinvalinnasta. Kolmas sarjakuva oli Rin Tin Tin ja kultakaivos, jossa miesjoukko aikoi ryöstää vanhan rouvan, koska luuli tämän omistavan rikkaan kultakaivoksen.

Rin Tin Tinistä tv-sarjana en muista kovinkaan paljon. Olisikin mielenkiintoista palata tähän lapsuudenmuistoon uudelleen, samoin kuin Lassieen, Flipperiin, Skippyyn puhumattakaan Bellestä ja Sebastianista. Ei ole nykyiset lastensarjat niiden veroisia.

WAGON TRAIN  eli Lännen tie oli sekin tv-sarja, mutta itse en muista sitä nähneeni.  Sarjakuuvia lännen hengessä tarjosi tämä lehti.

KUVITETUTTUJA KLASSIKKOJA on niitäkin tullut luettua ja joitakin kerättyä. Walter Skotin Rob Roy kiinnosti skotlantiaiheellaan. Täytyisi varmaan lukea tämä kirjana, sillä tämä sarjakuva jätti hieman sekavan olon henkilönimissä ja suhteissa. Muutoin ihan hyvä ja mielenkiintoinen tarina.