P1100662.jpgP1100663.jpg


Taas on tullut törsättyä ja kasvatettu kirjapinon korkeutta, mutta minkäs teet, kun kuulostavat niin mielenkiintoisilta. En yleensä ole esitellyt lukulistalla olevia kirjoja etukäteen, vaan teenpä nyt poikkeuksen.

Kun on tylsä hetki niin surfailen nettiantikvariaateissa tai muissa nettikirjakaupoissa. Joskus tekee todella mielenkiintoisen löydön, joskus tekee löydön, josta ajattelee, että tuota voisi harkita ostaa sitten, kun rahaa taas tulee, joistan miettiin, onkohan tuo nyt sen arvoinen, että viitsisi ostaa. Toisaalta, kyllä se raha kuitenkin sanelee, mitä lopulta tulee ostettua.

Tässä lyhyet luonnehdinnat tämän kerran ostoksistani.

R.J. Stahl: Sankarityttönen Ukrainasta. Kustannusosakeyhtiö Kirja, 1924 herätti heti kiinnostukseni jo nimen ja kansikuvan perusteella. Kirjan kuvitus lupaa mielenkiintoista retkeä hieman toisenlaisen tyttökirjan parissa.

Beng Nylund: Kuoleman kanssa kilpaa Grönlannissa. Satakunnan kirjateollisuus Oy, 1946. Grönlanti-aihe kiinnostaa eikä kansikaan ole yhtään luotaantyöntävä.

Aino-Marja Räsänen: Yllätyskesä. Suomen Kirja, 1946. Kirjan kerrassaan ihana kansikuvitus veti puoleensa eikä kokemus Räsäsen muista tyttökirjoista ole huono sekään. Kirjassa on myös hauska Maija Karman kuvitus.

Marie Louise Fischer: Kaikkien aikojen huiputus. Gummerus, 1970. Tätä kirjaa olen "kaihonnut" jo jonkin aikaa. Pidän paljon Fischerin muista suomennetuista tuttökrijoista ja tämä tarina on nostalginen. Katriina Viljamaa-Rissasen kuvitustyyli on nostalgisen tuttu sekin.

Louisa May Alcott: Spinning Wheel Stories on kiinnostanut pitkän aikaa. Kun käytössä oli viiden euron etuseteli uskaltauduin tilaamaan enkä varmasti pety tähän teokseen. Tästä teoksesta löytyy myös se jouluinen tarina, josta olen kirjoittanut aiemmin täällä.

Mikä erityisen innostavaa ja saa minut varmasti uusille löytöretkille on se kirjojen esittelylista, joka löytyy tuon Sankarityttönen Ukrainasta teoksen sisäkansista.