IMAGE0027-normal.jpg

Helen Wells

Kitty lentää Meksikoon

Tammi, 1962

Alkuperäisteos:The HIdden Valley mystery

Suomentanut Anja Pekkanen

Kansikuva: Pentti Lehto

165 s.

- Kuinka paljon postimerkkejä tarvitaan Fairviewistä Illnoisista Mexico Cityyn? hän kysyi. - Jonkun täytyy viedä tämä postitoimistoon ja kysyä. - Lähetä Freckles, Ginny ehdotti. Hän istahti Kittyn kanssa t uoksuvalle setripuuarkulle, ja koiranpentu ojentautui pitkäkseen molempien syliin. - Meksikoon - Kittyn ääni värähti. - Kuka - tarkoitan kenelle -kenelle kirje on?

Kitty Barr, nuori lentoemäntä on saanut uuden määräyksen. Hän pääsee Federal Airlinesin uudelle Meksikon-linjalle. Kittyn vanhemmat, erityisesti isä ei ole kovin innostunut, varsinkaan, kun hän kuulee tai paremminkin lukee lehdestä maan infektiotautitilanteesta. Yhdessä ystävien ja työkavereiden Kitty saa kutienkin jatkaa ammattiaan. Myös Kittyn äiti laittaa kortensa kekoon ja kirjoittaa kaukaiselle sukulaiselle, jotta tämä "ottaisi Kittyn hoteisiinsa".

Kitty-kirjat ovat mukavaa luettavaa. Siitä, kuinka todentuntuisia ne ovat, en ota kantaa. No, ainakaan kuvaukset siitä, kuinka Meksikon lentokentällä lehmät laiduntavat kaikessa rauhassa lentokoneista välittämättä eivät oikein kuvaa ainakaan nykyaikaa, kun ottaa huomioon lentoturvallisuuden yms. seikat. Kitty-kirjat ovatkin lähinnä nuorille suunnattua harmitonta viihdettä ja seikkailua. Lentoemännän ammatista unelmoiville tytöille tämä kirja antaa ehkä liian romantisoidun kuvan, sillä jatkuvasti jalkojen päällä oleminen ei varmasti ole mitään herkkua.

Niin tai näin, niin itse pidän Kittyn seikkailuista. Kitty, kun ei ole ainoastaan lentoemäntä vaan harrasteleva salapoliisi ja niinpä hän Meksikon-matkallaankin joutuu päätähuimaavaan seikkailuun, jossa hengenlähtö ei ole kaukana.

Helen Wellsiltä on ilmestynyt myös Ursula-sarja, joka kertoo sairaanhoitajan arjesta. Kittyssä ja Ursulassa on paljon samaa, vaikka ammatit ovatkin erilaisia, sillä molempia sarjoja yhdistää seikkailut ja salapoliisinvainu.

---

Kirjallinen maailmanvalloitus: Meksiko

Kirjallinen Amerikan valloitus (USA): Illinois

MiMiTui: Lentoemäntä