P1110180.jpgP1110181.jpgP1110183.jpg

 

Tulipa taas ostettua muutama kirja nettiantikvariaatista ja ajattelin, että voisinpa vaihtelun vuoksi esitelläkin ostoksiani. Sanotaan, että ikkunaostoksilla on joskus hauska käydä, vaikka ei olisikaan rahaa ostaa mitään, minä taas tykkään "huvitella" selaamalla nettiantikvariaattitarjontaa ja kokeilla hakuja erilaisilla sanoilla. Vaikka ei sillä huvittelukierroksella olisikaan mahdollisuutta tilata, niin saapi ainakin hetken huvin ja ehkä jonkun vinkin, mitä voisi vaikka kirjastosta kysyä. Ja kun itse luen enempi vanhempaa kuin uudempaa kirjallisuutta niin antikvariaatit ovat mielenkiintoisia paikkoja tämän suhteen. .

Tässä nyt sitten olisi viimeisimmät löytöni.

Helen Welssin Ursulat ja Boylstonin Helena-kirjat ovat mielenkiintoisia sairaanhoitajan työstä kertovia kirjoja. Sairaalaympäristöön sijoittuvia kirjoja on kirjoittanut myös Henry Denker, joista suurin osa löytyy kotikirjastostani. Olen yrittänyt löytää lisää sairaalamaailmaan sijoittuvia kirjoja, mutta ei niitä kovin paljoa ole vastaan tullut, jos ei ota lukuun kioskikirjallisuutta, josta en nyt kuitenkaan ole niinkään kiiinnostunut. Constance M. Whiten Gittan oppilasvuodet kuuluu nuorille suunnattuihin ammattiesittelykirjoihin ja herätti kiinnostukseni kansikuvallaan. En kuitenkaan usko, että tämä on ihan Ursuloiden tai Helenoiden veroinen, mutta mielenkiintoinen sinällään.

Tony Wickersin Puck-kirjoja olen katsellut pitkään. Nimen yhtäläisyys Lisbeth Wernerin Puk-kirjoihin on melkoinen ja hieman hämmentävä.  Kansikuvien perusteella ajattelin, että näissä voisi olla vähän samanlaista seikkailua ja salaperäisyyttä, mutta nyt hieman tutustuttuani kirjakaksikkoon en sittenkään tiedä. No katsotaan, miksi lukukokemus muodostuu.

Hevoskirjat on aihepiiri, jotka myös kiinnostaa, jos tarinassa on muutakin kuin hevosia. Yksi mielenkiintoisimpa hevossarjoja on ruotsalainen Anna-Liisa Almqvistin Annika-sarja, jota aikoinaan luin myös Hevoshullussa ilmestyneenä sarjakuvana. Paula Laaksosen Sannan yllätysleiriin ja Lee Roddyn hevoskesään sisältyy myös hengellinen aspekti. Lee Roddyn kirjoja olen lukenut aiemminkin, Paula Laaksosesta en ole varma. Hyllystäni löytyy häneltä kuitenkin myös Sanna ja esteratsun arvoitus, jota en ole vielä ehtinyt lukea ja siksi tämä Sannan yllätysleiri kuulostaa mukavalta jatkolta. Lee Roddyn hevoskesästä minulla on tunne, että olisin lukenut sen joskus aiemminkin.

Viimeisenä, mutta ei vähäisinpänä löytönä on Mirja Suomelan Tule kanssani Tuulentaloon. jonka kansikuva vetosi minuun sen verran paljon, että en voinut olla ostamatta tätä teosta jossa on luettavaa sadan sivun verran. 

Uskon, että nämä kirjat on melko nopealukuisia, mutta missä välissä ja milloin ne luen jää nähtäväksi, samoin kuin se, mitkä on tunnelmat lukukokemuksen jälkeen. Oliko ostokset järkeviä vai ei.