Heipä hei! Runohaasteen arvonta on suoritettu (teknisten ongelmien vuoksi myöhässä, vaan koko ajan mielessä). Arvonta suoritettiin seuraavasti. Haasteeseen vastanneiden nimet kirjoitettiin lipukkeille. Lipukkeet numeroitiin ja satunnaisnumerogeneraattori arpoi voittonumerot. Voitot menivät seuraavasti:

Eeva Heilalan punaposkipuolukoita numerolle 1, jonka takaa paljastui Leena Lumi.

Eino Leinon lemmenlaulut meni samoin numerolle 1 (loput kolme lippusta numeroitiin uudelleen) ja tämän ykkösen takaa ilmaantui Vilimarika.

Onnittelut. Postitan kirjat niin pian kuin suinkin. Luullakseni minulla on jo osoitteet.

 
Pidän runoista, niissä on pieneen mahdutettu niin paljon tunnetta. Hyvä runo kolahtaa sisikunnassa, antaa ahaa-elämyksen, koskettaa, vaikuttaa, herättää ja oikein hyvä runo jättää jäljen, joka ei helpolla häviä. Tosin aina ei kolahda, runo ei aukenekaan, sanoja ei ymmärrä. Runot ovat kirjallisuudessa vähän lapsipuolen asemassa, kuitenkin ilman runoutta maailma olisi paljon köyhempi, tunkkaisempi. Ja siksipä, runojen puolesta tahdon antaa teille haasteen.

Lue runo, kaksi, kokonainen kokoelma. Se voi olla mitallista tai mitatonta, poljetonta tai sävellettyä, tuttua tai tuntematonta, kunhan sukellat runoon/runoihin. Postaa sitten lukemastasi ja linkitä postauksesi tähän postaukseen. Kaikkien haasteeseen vastannaiden kesken arvon kaksi runoteosta - Eeva Heilalan Punaposkipuolukoita ja Eino Leinon Lemmenlauluja.

Haaste päättyy Eino Leinon päivänä 6. heinäkuuta 2012!


Runontaloon astuneet:

Maca
Leena Lumi 1.    2    3

Maria Sinisen linnan kirjastosta: Tässä on valo

Vilimarika